JEDZONKO

CZEKOLADKI
 Czekoladki...
 z ciemnej czekolady...
 z wnętrzem truskawkowym...


 KIWI
 Owoc kiwi :)
 z puchatą skórką :)
 z brązowej modeliny FIMO
i zielonego plasterka FIMO
 Robimy kulkę i przekrawamy ją na pół...
 obtaczamy kiwi w pyłku z pasteli...
 i gotowe :)

 pyszne, wskakuje do sałatki :)


TRUSKAWKI
 Truskawkowy zawrót głowy :)
 Przygotowujemy modelinę FIMO...
 robimy cienkie wałeczki 
i mieszamy je ze sobą...
 odcinamy mały kawałeczek
 i formujemy truskawkę :)
 dołączamy kilka plasterków...
 i gotowe :)


POMIDORY 
 Słodkie...
 malinowe...
pomidorki :)


ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
 wielkanocne słodkości...
 i czekoladowe jajo :)
Wesołego Alleluja!


CZEKOLADA MILKA
Na osłodę :)
 mała przyjemność :)


FRANCUSKIE MAKARONIKI
 Francuskie makaroniki w skali 1:12
z modeliny Fimo,
wyrabiamy odpowiednie odcienie...
 formujemy z niej maleńkie kuleczki,
które następnie rozgniatamy tak
by powstał maleńki placuszek ok 0,5cm
 z białej modeliny robimy krem do środka...
 każdy placuszek nakłuwamy szpilką
tak by powstała charakterystyczna dla makaroników krawędź...
 przekładamy makaroniki kremem :)
 błękitne...
różowe...
 gotowe :)
można się częstować :)


CROISSANTY
 Croissanty w skali 1:12
 z modeliny formujemy mały trójkąt
o boku 2-2,5cm...
 wyrównujemy trójkąt, resztkę modeliny
wkładamy do środka croissanta...
 zawijamy tak jak rogala...
 szykujemy starte pastele do dekoracji...
 kolorujemy croissanty...
 szpilką nadajemy fakturę...
 wypiekamy...
 dekorujemy ...
 smacznego...
może być na wynos :)

 CIASTECZKA
 mini ciasteczka w skali 1:12
 mieszamy brązową i białą modelinę...
 z modeliny formujemy kulkę
następnie rozpłaszczamy i nadajemy 
fakturę szczoteczką...
 dekorujemy ciastka czekoladą,
którą robimy z cieniutkiego paska modeliny,
odcinamy drobne fragmenty i przyklejamy...
 gotowe 
  smacznego!!!
 lub na wynos :)


FRANCUSKIE  ROGALIKI 
 rogaliki w skali 1:12

 modelinę FIMO rozwałkowujemy,
wycinamy trójkąt i formujemy rogalik...

 ale po kolei...

 rogaliczki są maleńkie po 
zagięciu mają ok 1cm...

 nakłówamy  każdy igiełką...

 pudrujemy białą kredką...

 i wypiekamy...
 gotowe wyglądają pysznie...
mogą być również na wynos...


WALENTYNKOWE  CZEKOLADKI
Czekoladki z modeliny FIMO.
Skala 1:12
Odcinamy kawałek brązowej modeliny.
Kroimy go blaszką na kawałeczki 5x5mm.
Zaokrąglamy brzegi każdej czekoladki.
Wypiekamy modelinowe przysmaki...
Ozdabiamy, każdą czekoladkę wedle fantazji...
Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz